PRODUKTY A VÝROBNA V KNĚŽEVSI

Bezlepkové PRODUKTY

VÝROBNA KNĚŽEVES

OTEVÍRACÍ DOBA

Po – Pá: 7:00 – 17:00
So: 7:00 – 11:00
Ne: zavřeno

Telefonní číslo:
603 114 456 – Jan Vrábík ml.
605 514 547 – Lucie Macková

Adresa:
Václavské náměstí 122
270 01 Kněževes

KUDY K NÁM

Kvalita produktů je zajištěna dodržováním dvou zásad. První zásadou je nákup vybrané suroviny tj. masa a koření, dále pak zpracování suroviny na finální výrobky. Rozhodující surovinou pro produkty je hovězí a vepřové maso , sádlo. Dodané suroviny musí splňovat předepsaná kritéria.

MASO:

Vepřové a hovězí maso odebíráme z českých chovů prověřená firma Jatky Blovice, které je dle EU jako nejlepší porážka ze třech největších závodů v ČR. Jatečná zvířata se vykupují dle třídění JUT v kvalifikační stupnici SEUROP.

  1. Vepřové maso odebíráme také z německé firmy Baranneck Fleischman, vybraná jatka v rámci EU ) majitelka z Čech.
  2. Hovězí maso také z firmy Stanislav Chvapil, Řisuty ČR, dle EU

KOŘENÍ:

  1. Firma Trumf, speciálně namíchané koření pro naše produkty
  2. Firma Herold, obaly, přírodní ručně vázaná střeva

Samozřejmostí je pravidelná kontrola organoleptických polotovarů i hotových výrobků ze Státní krajské veterinární správy.

PROVOZ A VÝROBA:

Masné výrobky rozdělujeme na dvě základní skupiny – trvanlivé a netrvanlivé. Trvanlivé (fermentované) se nemusí uchovávat v ledničce.

Netrvanlivé (př. Šunky,párky,měkké salámy..)se musí skladovat vždy v teplotě od 1°C – 5C°° optimálně je 4°C

Trvanlivé masné výrobky se dále dělí dle stupně úpravy v průběhu výrob.procesu: po naražení do obalového střeva se můžou výrobky tepelně opracovat v udírně a potom dále sušit, takto se vyrábí známá Vysočinka, Turista tzv. tepelně opracovaný masný výrobek.Trvanlivé výrobky masné fermentované se po naražení do střeva umisťují v klimatizovaných komorách, kde se při řízeném režimu(teplota vzduchu, vlhkost vzduchu a rychlost proudění vzduchu)probíhá proces mikrobiální fermentace a poté zrání., odtud získala své jméno ferment. Tento je proces přeměny látek vyvolaný enzymy, v případě salámů mikrobiální enzymy – salámové dílo. Současně s fermentačním procesem probíhá i sušení výrobku. Proces zrání salámů zahrnuje fermentaci i sušení, jehož výsledkem je kvalitní trvanlivý produkt, který z hlediska hygieny představuje bezpečný stabilní výrobek. Tyto trvanlivé masné výrobky lze hodnotit mezi ostatními uzeninami jako produkty vysoce kvalitní.

NAŠE PRODEJNY

PRODEJNA | BUFET KNĚŽEVES
Václavské náměstí 122, 270 01 Kněževes
DO PRODEJNY
PRODEJNA RAKOVNÍK
Dukelských hrdinů 2546, 269 01 Rakovník
DO PRODEJNY
PRODEJNA POŠTOVNÍ ULICE
Poštovní ulice 187, 269 01 Rakovník
DO PRODEJNY
Mindbe_logo