Kvalita produktů je zajištěna dodržováním dvou zásad. První zásadou je nákup vybrané suroviny tj. masa a koření, dále pak zpracování suroviny na finální výrobky. Rozhodující surovinou pro produkty je hovězí a vepřové maso , sádlo. Dodané suroviny musí splňovat předepsaná kritéria.
Podívejte se na fotky přímo z naší výroby!
Vepřové a hovězí maso odebíráme z českých chovů prověřená firma Jatky Blovice, které je dle EU jako nejlepší porážka ze třech největších závodů v ČR. Jatečná zvířata se vykupují dle třídění JUT v kvalifikační stupnici SEUROP.
Samozřejmostí je pravidelná kontrola organoleptických polotovarů i hotových výrobků ze Státní krajské veterinární správy.
Masné výrobky rozdělujeme na dvě základní skupiny – trvanlivé a netrvanlivé. Trvanlivé (fermentované) se nemusí uchovávat v ledničce.
Netrvanlivé (př. Šunky,párky,měkké salámy..)se musí skladovat vždy v teplotě od 1°C – 5C°° optimálně je 4°C
Trvanlivé masné výrobky se dále dělí dle stupně úpravy v průběhu výrob.procesu: po naražení do obalového střeva se můžou výrobky tepelně opracovat v udírně a potom dále sušit, takto se vyrábí známá Vysočinka, Turista tzv. tepelně opracovaný masný výrobek.Trvanlivé výrobky masné fermentované se po naražení do střeva umisťují v klimatizovaných komorách, kde se při řízeném režimu(teplota vzduchu, vlhkost vzduchu a rychlost proudění vzduchu)probíhá proces mikrobiální fermentace a poté zrání., odtud získala své jméno ferment. Tento je proces přeměny látek vyvolaný enzymy, v případě salámů mikrobiální enzymy - salámové dílo. Současně s fermentačním procesem probíhá i sušení výrobku. Proces zrání salámů zahrnuje fermentaci i sušení, jehož výsledkem je kvalitní trvanlivý produkt, který z hlediska hygieny představuje bezpečný stabilní výrobek. Tyto trvanlivé masné výrobky lze hodnotit mezi ostatními uzeninami jako produkty vysoce kvalitní.
„u Penny Marketu“ Rakovník
Po - Pá: 7.30 - 17.00, So: 7.00 - 11.00
„Poštovní ul.“ Rakovník
Po - Pá: 7.30 - 17.00, So: zavřeno
„Václavské nám.“ Kněževes
Po - Pá: 7.00 - 17.00, So: 7.00 - 11.00
Bufet
Telefon: 734 706 607
Výrobna masa a uzenin
Tel.: 603 575 624
Výrobna lahůdek
Tel.: 603 575 624
Řeznictví a uzenářství Jan Vrábík,
Václavské náměstí 122,
270 01 Kněževes
E-mail: reznictvivrabik@seznam.cz, jan.vrabik@email.cz
Objednávky: 603 575 624,
603 114 456
Účtárna: 605 514 547